Losse thee uit Japan | Zeldzame thee van Hoge Kwaliteit

Japan

een persoonlijke reis langs de theeboeren

In het land van de rijzende zon bloeit een rijke cultuur van thee die verder gaat dan de standaard theezakjes. Theesommelier Linda neemt je mee op een unieke reis door Japanse theesoorten, rechtstreeks ingekocht bij theeboeren in verschillende regio’s. Ontdek het onderscheidende karakter van Sanpin Cha, Gyokuro, Sakura Sencha, Matcha en Houjicha, elk met zijn eigen verhaal en smaakprofiel.

Inleiding

Japanse thee staat bekend om zijn diversiteit en rijke smaken. Thee is niet zomaar een drankje; het is een kunstvorm die diep geworteld is in de Japanse cultuur. Bij het verkennen van deze Japanse theesoorten is het essentieel om te begrijpen waar ze vandaan komen en waarom ze zo uniek zijn. In Japan gedijen verschillende soorten thee, elk met zijn eigen kenmerken en productiemethoden. De diversiteit varieert van verfijnde groene thee tot rijke matcha, elk geplukt en verwerkt met zorg.

Belang van inkopen bij theeboeren in Japan

Wat maakt thee rechtstreeks van de boerderij zo speciaal? De directe inkoop bij Japanse theeboeren brengt niet alleen authenticiteit, maar ook een dieper begrip van de herkomst en productieprocessen van elke theesoort.Een van de essentiële elementen van deze reis is Linda’s expertise als Theesommelier en haar betrokkenheid en contact met de Japanse boeren. Wil je graag nog meer weten over deze boeren, dan kun je ons daar gerust over bellen of e-mailen. Linda vertelt je graag over haar theereis.

Sanpin Cha

Sanpin Cha, ook bekend als ‘Okinawa thee’, heeft een unieke blend van groene thee met een subtiele bitterheid. Ontdek waarom deze thee zo speciaal is en hoe het de invloed van Okinawa weerspiegelt.

Gyokuro

Afkomstig uit Kagoshima, staat Gyokuro bekend als de ‘jade dauw’ thee. Verken de elegante smaken en de unieke teelt- en oogsttechnieken die bijdragen aan zijn onderscheidende karakter.

Sakura Sencha

Shimane, de thuisbasis van de Sakura Sencha, biedt een betoverende thee-ervaring met florale tonen en aroma’s. Duik dieper in de betekenis van de regio Shimane voor deze thee.

Matcha

Kagoshima’s levendige Matcha is meer dan alleen een groene poeder. Ontdek de kunst van de Matcha-bereiding en de diverse toepassingen ervan, zowel culinair als ceremonieel.

Houjicha

Kyushu’s Houjicha ondergaat een roosterproces dat een uniek smaakprofiel oplevert. Verken het roosterproces en de populariteit van Houjicha, zowel in Japan als internationaal.

Stel je vraag op Facebook Messenger