Ik ga op vakantie en neem mee... Thee! | MEVROUW CHA

Renshen oolong, ginseng thee van Mevrouw Cha op festival campingJe bent al op vakantie, je hebt de vakantie vlak voor de deur staan, je bent aan het dromen over een toekomstige vakantie.. Er zijn allerlei scenario’s te bedenken rondom vakantie. Alleen waar staat thee in jouw scenario? Reist thee mee, wacht thee je daar op of is thee ver te zoeken?

Vorige keer nam theesommelier Linda jullie mee op theereis door Japan. Volgende keer worden jullie wederom over grenzen gesleept voor thee. Deze keer gaat het echter over jullie en thee. Wat kun jij met thee tijdens je uitstapjes en reisjes? We hebben tips voor je om je “tea state of mind” niet helemaal thuis te laten.

 

 

VOORBEREID OP THEEREIS

Eerste tip is voorbereiding. Maak notities van reisavonturen van bekenden, zoek en vind je theetoppers op afstand via google, lees je blogs van theespecialisten of reisgekken.. En verzamel op die manier je bucketlist van theelocaties en -events op reis. Zo staat er een lang weekend Budapest op onze agenda en is er nu al een lijst opgesteld met daarop een viertal thee-adressen om te bezoeken. Het geeft voorpret en hopelijk nieuwe ontdekkingen in de theewereld.

THEE ALS SOUVENIR

Fijne momenten en nieuwe ontdekkingen die als herinneringen kunnen worden meegenomen naar huis. In de vorm van souvenirs. Vakantie kan niet zonder een souvenir! Een (koelkast)magneetje in de vorm van een theepot, een vintage theeblik van die toffe markt, een theemok inclusief logo van dat ene leuke theebarretje of een poster met een pakkende theequote. Zoveel souvenir mogelijkheden. Wat kies jij?

MEVROUW CHA TO GO

Iedere bestemming biedt zijn unieke theeplekjes en zijn theesouvenirs. Hoewel we daar uitzonderlijk blij van kunnen worden, is er soms ook een heimwee momentje naar onze eigen thee. Gelukkig kunnen we onszelf en zelfs onze medereizigers verwennen en verrassen met een Mevrouw Cha verwenmomentje. Je kunt jouw “Cha-moment” namelijk verplaatsen naar waar jij bent!

Wat te doen? Simpelweg jouw zakje Stompetorense verveine, Japanse shincha of Chinese jasmijnparels meenemen. Het liefst verpakt in ons theeblikje, zodat de theebladeren intact blijven. Voor je zakje of blikje thee is vast een plekje over in je koffer of backpack. Op je reisbestemming is meestal water en een kop te vinden. Dat maakt thee in principe het enige reisingrediënt dat nodig is. Vind je het fijn dat thee niet los rond zweeft in je kop of is jouw theeblad te fijn hiervoor, dan is het handig om een theezeefje of theefilters mee te hebben. Is er ter plekke geen water of kop beschikbaar of wil je onderweg al starten met je theekransje, dan is de reisbeker jouw to go accessoire.

Een reisbeker die niet van je zijde wijkt of de theefabriek die je voor het eerst bezoekt.. We zijn benieuwd naar jullie reisverhalen en -tips! Tag Mevrouw Cha op instagram en/of facebook en dan kunnen we heerlijk met jou mee genieten.

Stel je vraag op Facebook Messenger