Misschien heb je de volgende situatie wel eens ervaren.

“Je gaat een lekker kopje thee voor jezelf bereiden, je hebt het verdiend en je wilt even lekker genieten. Je vult het thee-ei voor de heft met jou favoriete thee. Ondertussen verhit het water tot de juiste temperatuur. Schenkt je kopje vol en laat het thee-ei in het verwarmde water zakken. In alle rust laat je de thee trekken en na 5 minuten haal je het thee-ei uit jouw kopje. Je maakt het thee-ei open, de theebladeren springen je tegemoet. Je gooit de theebladeren die zojuist 5 minuten in jouw kopje met verwarmd water hebben getrokken in de gootsteen. Spoelt het thee-ei af en je gaat genieten van jou welverdiende kopje thee.”

Oftewel dit kan beter

 

1. Kwalitatieve thee

Kwalitatieve thee kan meerdere malen worden opgeschonken dus niet de theebladeren na eenmalig gebruik in de vuilnisbak deponeren. Daarbij is het mooie van kwalitatieve thee dat het niet bitter wordt. Doseer eens wat minder en laat de thee eens wat langer trekken.

2. Trektijd van thee.

Gemiddeld hebben de theebladeren 5 minuten nodig om een mooie smaak in jou kopje te ontwikkelen. Oftewel als je de theebladeren 5 minuten laat trekken dan creëer je een “genotsdrank”. Heb je langer de tijd en wil je de positieve werkstoffen van thee tot je nemen, dan is mijn advies om de thee minimaal 10 tot 15 minuten te laten trekken.

less is more

3. Dosering 

Wanneer je de mooie pure smaak van kwalitatieve thee wilt ervaren raad ik je aan om lager te doseren en de theebladeren minimaal 5 minuten te laten trekken.

“Less is more”

Gebruik voor de verandering eens je theebladeren meerdere malen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de 2e en 3e keer dat de theebladeren opnieuw bereid worden.

Stel je vraag op Facebook Messenger