MEVROUW CHA heeft een online thee shop met alle theesoorten. Bestel je thee online, dan stuurt Theesommelier Linda je een theekaartje mee die je vertelt over de thee en de zetwijze. De zetwijze of het zetadvies geeft aan hoe Linda de smaken van de thee het beste tot zijn recht vindt komen. Het zijn richtlijnen die betrekking hebben op de hoeveelheid thee, het aantal graden en de zettijd. Dit maakt alles héél simpel. De volgende tips, die je kunt gebruiken bij het zetten van MEVROUW CHA thee, maken het nog een beetje makkelijker.

 

Genieten van een thee arrangement van Mevrouw Cha

 

Hoe vaak kun je thee gebruiken?

De kwaliteit van de thee van MEVROUW CHA is hoog en het zou zonde zijn om de thee 1x te gebruiken. Je kunt de thee gerust 3x opschenken, zowel bij een theekop (2 gram thee) als bij een theepot (4 gram thee). Iedere schenking brengt een andere combinatie van geuren en smaken met zich mee. Je zult zien dat het allemaal even lekker is. En wie weet, misschien is de tweede zet wel je favoriet!

 

Laat het theeblad in de theepot en…

…doe niets. Door de theebladeren in een klein laagje water door te laten trekken, wordt de thee sterk. De extra sterke concentratie thee kun je dezelfde of zelfs de volgende dag opnieuw gebruiken. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de concentratie aan te lengen met warm of koud water en je hebt een lekkere ijsthee of een warm kopje thee om van te smullen.

 

Bepaal je eigen hoeveelheid cafeïne

Kruidenthee bevat geen cafeïne. Je kunt wel bewust kiezen voor een opwekkend kruid zoals gember of een rustgevend kruid zoals lavendel. Let wel, ieder mens is uniek. Theesommelier Linda heeft ooit een dame opvliegers zien krijgen van lavendel, dus blijf vooral goed naar je eigen lichaam luisteren. In tegenstelling tot kruiden komen alle theesoorten (wit, geel, groen, oolong, zwart en puerh) van de theeplant en bevatten deze wel cafeïne.

Wil je juist minder cafeïne, schenk dan de eerste zet (30 seconden laten trekken) weg. Hiermee zorg je ervoor dat het cafeïnegehalte beduidend verminderd bij de tweede en derde zet. Gebruik je voortdurend de eerste zet van thee, dan krijg je jouw optimale cafeïne percentage binnen. Afhankelijk van wat je zoekt, kun je jouw thee zetten.

Bestel hier je thee en ga aan de slag met deze tips

Heb je nog meer tips nodig voor het zetten van thee? Stuur ons gerust even een berichtje. We helpen je graag! Natuurlijk kun je je ook opgeven voor een theeproeverij met lunch, waar je al je vragen over thee altijd kunt stellen en ook altijd antwoord zult krijgen van Theesommelier Linda.

 

Stel je vraag op Facebook Messenger