Reistips van Theesommelier Linda | Losse Thee op reis

Mevrouw Cha op theereis met cold brew to go flesVoor reistips zoek je online. Daar zie je allerlei checklists voorbij komen, die je vertellen wat je mee moet nemen als je op reis (in Nederland of verder weg) gaat. Hier kijken we maar al te graag naar, omdat we vooral niet willen dat we iets vergeten. Onder het mom van “een goede voorbereiding is het halve werk”, gebruiken we massaal deze vakantie checklijsten. Op die checklijst staat ook vaak thee en koffie. Er gaat namelijk niets boven jouw favoriete thee drinken in je vakantievibes! De lijst vertelt je echter niet hoe je thee mee kunt nemen op reis. Hier helpt MEVROUW CHA je graag mee uit de brand.

 

Drink je eigen thee op reis

Ik, Theesommelier Linda, werk dagelijks met het product thee. Bovendien ga ik vaak op theereis om de beste thee te ontdekken voor MEVROUW CHA’s thee assortiment. En thee of geen thee, reizen vind ik op zichzelf héél gaaf om te doen. Met mijn thee- en reiservaring heb ik inmiddels heel wat tips verzameld over hoe je jouw eigen thee mee kunt nemen op reis. Deze deel ik natuurlijk graag met jou!

 

7 reistips voor thee van een Theesommelier

Dus, welke tips helpen jou met een heerlijke kop thee of ijsthee tijdens een prachtige reis?

  1. Neem een lichtgewicht theepotje (klein) mee. Zo hoef je niet al die kilo’s mee te dragen of rollen en verspil je niet te veel tas- of kofferruimte. Zorg er daarnaast voor dat de buitenzijde hard is. Op deze manier kunnen de theebladeren die je er al in kan doen niet breken.
  2. Houd de thee het liefst op een donker plekje, zodat de thee geen last heeft van licht. Vooral op een zonnige vakantiebestemming is het heel goed om je daar netjes aan te houden, want hierdoor blijft de thee lekkerder van smaak.
  3. Neem filterzakjes mee op reis. Iedere dag kun je een gevuld filterzakje meenemen en er waar dan ook thee of ijsthee mee zetten. Het weegt niets en je hebt altijd lekkere thee bij je. Bovendien blijft de overige thee die je hebt meegenomen kwalitatief goed opgeborgen.
  4. In plaats van een filterzakje kun je ook een ijstheefles to go gebruiken met een juiste hoeveelheid thee er in. Je neemt de fles met je mee en kunt het de hele dag door opschenken met koud of warm water. Super handig! 
  5. Het liefst wil je jouw hele thee arsenaal van thuis meenemen. Een grote, super herkenbare fout is dan ook teveel mee te nemen. Zonde van de ruimte, gewicht en kwaliteit. Dus bedenk goed hoeveel dagen je gaat en hoeveel thee je daar voor nodig hebt, zodat je jouw reisvoorraad precies daar op af kunt stemmen.
  6. Vergeet niet te bedenken… Welke thee heb ik zin in? Het lijkt heel simpel, maar soms pakken we gedachteloos onze tas of koffer in, zonder even stil te staan bij wat we nu eigenlijk echt willen. Geef het inpakken dus jouw volle aandacht, zodat je een optimaal genietmoment vol thee staat op te wachten op je plek van bestemming.
  7. Onderschat een tweede of derde opschenking met koud of warm water (net waar jij op dat moment toegang tot hebt) niet. Na het zetten van een eerste kop thee laat je een klein laagje thee staan, zodat je dit later nog eens opnieuw kunt opschenken om er wéér van te genieten. Zo creëer je water met een smaakje voor een kopje warme thee of een cold brew. Bij kwaliteitsthee is het zelfs zo, dat soms de tweede schenking lekkerder is dan de eerste.

 

Met al deze tips kom je vast uit de voeten en dan wil ik alleen nog zeggen: een hele fijne reis ????!

 

 

 

Stel je vraag op Facebook Messenger