Hoe lang moet thee trekken? Tips van Theesommelier Linda!

Het is tijd voor je theemoment. Heerlijk! Je pakt je favoriete losse thee en gaat deze zetten. Maar, hoe lang moet de thee eigenlijk trekken om de beste smaken eruit te halen? Lees verder en leer meer over de zettijd van thee. Ook leuk; bekijk eerst deze korte video.

 

“Theetijd!”

Thee van MEVROUW CHA

 

First things first

Het begint allemaal bij het selecteren van de juiste thee. De kwaliteit van de theebladeren heeft een grote impact op wat de zettijd doet met de uiteindelijke theesmaken in je kopje. Wil je zeker zijn van losse kwaliteitsthee zonder onnodige toevoegingen, zoek dan jouw thee uit in de online thee shop van MEVROUW CHA. Wist je dat je bij iedere thee die je hier bestelt een theekaart meegestuurd krijgt? Op deze theekaart vind je ook het zetadvies met aanbevolen zettijd.

Thee laten trekken, hoe lang?

Over het algemeen staat er op onze theekaartjes een zettijd van 5 minuten. Laat je de thee dus minimaal 5 minuten trekken, dan zijn de smaken mooi in balans. Beschouw het wel als richtlijn, waarmee je zelf gerust mag spelen. Vind je de thee ‘te slap’ of juist ‘te sterk’, dan kun je experimenteren met het verkorten of verlengen van de zettijd. Op deze manier ontdek je vanzelf de ideale manier van zetten voor jou.

Een handig hulpmiddel om de tijd mee in de gaten te houden is deze zandloper. Het fijne zand beweegt zich in 5 minuten van boven naar beneden.

 

24 uur laten trekken?

Zal ik je een geheimpje verklappen? Wanneer ik thee selecteer voor MEVROUW CHA, neem ik de proef op de som door de thee 24 uur lang te laten trekken. Waarom doe ik dit? Als de thee na deze testtijd nog steeds zacht van smaak is en geen bitters heeft ontwikkeld, dan ben ik tevreden. Alleen dan is de thee namelijk MEVROUW CHA waardig en mag deze in het thee assortiment. Met zulke kwaliteit kun jij de thee dus ook gerust langer laten trekken dan 5 minuten. De theebladeren kunnen maximaal 24 uur in het water blijven liggen om nog steeds verbazingwekkend lekker te zijn. De kleur van de thee zegt hierbij trouwens niets over de theesmaak, dus laat je lekker verrassen!

Extra Theesommelier tip: laat de thee in de koelkast trekken, zodat je de volgende dag geniet van een mooie ijsthee! Lees meer over zelf ijsthee maken.

 

Mijn zettijd tijdens een theeproeverij

Nu je dit weet, sta je er ook vast niet van te kijken dat ik de thee die ik schenk bij de theeproeverijen al een uur van tevoren laat trekken. De hogere concentratie zorgt voor fantastische smaken die los zijn gekomen. Ik voeg warm water toe voor het uitserveren en het genieten kan beginnen. Wil je de theeproeverij zelf een keer meemaken?

 

Thee, een drank vol mogelijkheden

Van warm naar koud en van 5 minuten naar 24 uur zettijd. Thee is een drank vol mogelijkheden. Je hebt de smaak te pakken en wilt leren over de kunst van het thee zetten? Lees in een andere blog hoe je het beste losse thee kan zetten. Of maak meteen gebruik van dit momentum en ga thee zetten en lekker proeven!

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger