Hoe herken je goede thee? Tips van Theesommelier Linda!

Losse thee van MEVROUW CHAJe hebt zin in een kopje thee. Je wilt er voor jezelf of gezellig samen met anderen een fijn theemoment van maken. Daarom wil je de beste theesmaak in huis halen. Hiervoor heb je een goede thee nodig; een kwaliteitsthee. Wat is en hoe herken je goede thee? Theesommelier Linda deelt in deze blog (of klik hier voor een korte video) de 3 kenmerken van goede kwaliteitsthee, zodat jij weet waar je op kunt letten.

 

“Kwaliteit versus kwantiteit.”

 

1- Ik kan zien wat ik drink

Theezakjes met fijngemalen gruis. Iedereen kent ze. Zou je het theezakje openmaken, dan kun je totaal niet herkennen wat er allemaal in zit. Zonde! Je wilt toch zien wat je drinkt? Is het ingrediënt thee, dan wil je hele theebladeren zien. Is het een melange van thee met roosjes, dan wil je hele theebladeren en hele roosjes of rozenblaadjes zien. Hoe meer de ingrediënten intact blijven, des te mooier zijn de smaken in je kopje. Bovendien ziet het er op deze natuurlijke manier veel aantrekkelijker uit.

 

2- Ik weet waar de thee vandaan komt

Waar komt jouw thee vandaan en wie heeft jouw thee gemaakt? De ene theeboer is de andere niet. Sommige theeboeren gaan voor massaproductie en sommige theeboeren gaan voor kwaliteit. MEVROUW CHA bouwt graag lange termijn samenwerkingen op met de theeboeren die gaan voor kwaliteit. Theesommelier Linda reist zelf naar alle theelanden om met haar eigen ogen te zien wie de theeboer is, waar de theeboer voor staat, hoe de theeboer de thee produceert en hoe de theeboer met de mensen en natuur omgaat. Deze manier van thee selecteren is intensief, maar volgens MEVROUW CHA essentieel. Waarom? Je proeft het terug in de smaak!

 

3- Ik proef echte smaken

Goede thee proef je! Laat je een theezakje met theegruis even trekken, dan blijft er gegarandeerd een bittere smaak in je theekopje hangen. Thee hoort niet bitter te worden. Thee hoort zacht van smaak te blijven. Zachte thee zonder bitters = kwaliteit! Laat je goede kwaliteitsthee 5 minuten of zelfs langer trekken, dan ontdek je alleen maar een overvloed aan heerlijke geuren en smaken.

 

Ik serveer thee op een mooie manier

Heb je jouw goede kwaliteitsthee gevonden en in huis gehaald? Maak er dan een mooi theemoment van en serveer je thee op een mooie manier. Goede thee verdient een podium. Door bijvoorbeeld een glazen theepot of theekopje te gebruiken, zie je hoe de thee zich ontwikkeld. Zo kun je genieten van de kwaliteit die je drinkt.

 

Kies jij voor goede thee?

Ben jij de theeliefhebber die houdt van zachte smaken (geen bitters!) en die waarde hecht aan de oorsprong van de thee? Kies voor de losse thee in het assortiment van MEVROUW CHA en je kiest automatisch voor goede thee. Ontdek alle theesoorten en klik op de groene knop hieronder.

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger