Losse thee van MEVROUW CHAWanneer je als theeliefhebber kiest voor losse thee van topkwaliteit, wil je ervoor zorgen dat je de verse geuren en smaken zo lang mogelijk optimaal houdt. Op die manier kun je er veel genietmomenten uit halen, voor jezelf en samen met de mensen om je heen. Om kwaliteit te behouden is het belangrijk dat je weet welke factoren van invloed zijn bij het bewaren van thee, zodat je weet waar je rekening mee kunt houden. Ik vertel je alle ins en outs in deze blog óf klik hier voor een korte video. 

 

“First things first”

Het begint bij het kiezen en bestellen van de juiste thee. Logischerwijs zegt de kwaliteit van de thee alles over de geur- en smaakbeleving. Hoe hoger de kwaliteit, des te meer en langer je ervan kunt genieten. En zeg nu zelf, wat is er mooier dan je nieuwe theezakje open maken en de verse geuren opsnuiven? Of je nieuwe thee zetten en met je eerste slok nieuwe smaken ontdekken? Vandaar dat het op de eerste plaats belangrijk is om echte thee in huis te hebben. Echte thee vind je in de online thee shop via onderstaande groene knop, waar je de (h)eerlijke thee van MEVROUW CHA kunt vinden en bestellen.

 

De kwaliteit van de losse thee zorgt voor het hebben en zo lang mogelijk behouden van een optimale geur- en smaakbeleving.

 

Losse thee bewaren, zo doe je het!

Wanneer je jouw verse thee hebt besteld en je thee bestelling is thuisbezorgd, is het tijd om te genieten van de pure theemomenten. Als je net als ik gek bent op thee, dan wacht je daar vast niet lang mee. Dat is ook goed, want…hoe verser de thee, des te mooier zijn de theesmaken. Bij de thee die je langer bewaart, wil je dat de geuren en smaken blijven behouden voor nog meer genietmomenten. Hierbij adviseer ik om te letten op de volgende vier pijlers:

 

 • Droog
  De theebladeren van de theeplant doen het goed in een omgeving met een lage luchtvochtigheid. Bewaar de losse thee om die reden op een droge plek in huis.
 • Donker
  Geuren en smaken van thee vervagen bij blootstelling aan (zon)licht. Vermijd daarom doorzichtige zakjes en potjes en leg de thee op een donkere plek.
 • Afgesloten
  Door aanraking met lucht nemen de theebladeren makkelijker vocht en andere geuren op. Creëer een luchtdichte ruimte om dit te voorkomen.
 • Koel
  Wanneer je de thee in een warme omgeving bewaart, dan zal de kwaliteit afnemen. Een constante en koele temperatuur is een ideale omgeving voor thee.

 

Behoud de heerlijke geuren en smaken van thee door je verse thee droog, donker, afgesloten en koel te bewaren.

 

Tip #1: Het thee bewaarblik van MEVROUW CHA

Bewaarblikken - thee accessoires - Mevrouw ChaMet deze vier richtlijnen ben ik op zoek gegaan naar de perfecte opberger voor losse thee. Deze zoektocht heeft me gebracht bij authentieke rvs bewaarblikken die in ieder interieur passen. Bij het gebruiken van deze blikjes weet je zeker dat je losse thee lang vers blijft. Bovendien hoef je slechts één blik te werpen op de bijgeleverde labels om te zien welke thee in welk blik zit. Wil je de bewaarblikken van dichterbij bekijken? Klik dan op onderstaande groene knop.

 

 

Bewaren kun je met deze Theesommelier tips nu als de beste. Ben je benieuwd of er meer tips zijn die je helpen bij het bestellen, zetten, drinken en bewaren van thee? Klik hier en neem een kijkje bij onze blogs of meld je aan voor een maandelijkse dosis thee nieuws (en ontvang direct een cadeau e-book!) via de groene knop hieronder. Fijne ontdekkingsreis! 

 

 • Bewaarblikken - thee accessoire - Mevrouw Cha
  TOP 3TOP 3

  Thee bewaarblik

  22,85
 • Theezeefje met theetipje, zilver kleurig gemaakt van RVS en duurzaam.
  HANDIGHANDIG

  Theezeefje

  7,95
 • Theefilter papier M Teeli flip M

  Theefilters

  3,95
 • Glazen deksel Mevrouw Cha theepot nabestellen

  Glazen theedeksel

  14,95
Stel je vraag op Facebook Messenger