Gyokuro
Vanaf € 9,95
Met deze gyokuro heb je gelijk de hoogste kwaliteit Japanse losse groene thee die er bestaat te pakken! Daarom wordt het ook wel als de keizer van de Japanse groene thee gezien. Eén keer per jaar worden enkel de beste theeblaadjes geselecteerd voor een (h)eerlijk kopje thee (ook als ijsthee bijzonder lekker) vol umami smaken en zoetige, nootachtige tonen met een zacht en rond mondgevoel. Proef het zelf.
- De keizer van de Japanse thee
- Vol van smaak met een zoete toon, zonder bitters
- Zeldzaam en van hoge kwaliteit
Theesoort
Gyokuro is een Japanse groene schaduwthee die wordt gezien als de keizer van de Japanse thee. Deze soort is afkomstig van de beste blaadjes van camellia sinensis 'Asahi'. Een elegante, zeldzame variëteit van hoge kwaliteit.
Herkomst
Deze gyokuro komt uit Kagoshima in Japan. Het milde weer en de rijke, vruchtbare bodem zorgt ervoor dat er hoge kwaliteitsthee in deze regio verbouwd wordt. Zo komt de matcha van MEVROUW CHA er ook vandaan. De naam 'gyokuro' komt van het Japanse woord en betekent juweeldauw, pareldauw of smaragddauw. Het refereert naar de kleur van de thee in je kopje, smaragdgroen.
Smaak
De donkergroene theebladeren hebben een zacht, delicaat karakter en een volle body. Je proeft umami (hartige) smaken met een zoete toon, geen bitters en een unieke nootachtige touch. Deze bijzondere kwaliteit in smaak ontstaat doordat gyokuro één keer per jaar wordt geoogst van enkel de zachte en beste blaadjes. Daarnaast wordt de thee voor de oogst enkele weken afgedekt met speciale schermen. Dit geeft gyokuro zijn bekende smaakpalet. Daardoor ook heerlijk te combineren met gerechten of te gebruiken als detox boost.
Hoeveelheid
Met 2 gram thee drink je 3 kopjes à 250 ml.
25 gram losse thee | 37 kopjes
50 gram losse thee | 75 kopjes
100 gram losse thee | 150 kopjes
Wist je dat
Hoe kouder het water waarmee je de thee zet, des te groener het kleurt in je kopje?
Tip van Theesommelier Linda
Dit groene goud is ook heerlijk als cold brew. Lees hier hoe je zelf lekkere ijsthee kunt maken met de handige Hario ijstheefles.
Bereidingswijze
Zetadvies
Kijk naar deze video en leer in een paar simpele stappen hoe je het beste heerlijke losse thee kunt zetten.
Extra informatie
Gewicht | N/B |
---|---|
Gewicht | 25 gr, 50 gr, 100 gr |
Herkomst
Deze gyokuro komt uit Kagoshima in Japan. Het milde weer en de rijke, vruchtbare bodem zorgt ervoor dat er hoge kwaliteitsthee in deze regio verbouwd wordt. Zo komt de matcha van MEVROUW CHA er ook vandaan. De naam ‘gyokuro’ komt van het Japanse woord en betekent juweeldauw, pareldauw of smaragddauw. Het refereert naar de kleur van de thee in je kopje, smaragdgroen.
2 beoordelingen voor Gyokuro
Recepten
Thee- en foodpairing
Je moet deze thee een keer proberen met een zalmgerecht. Gyokuro en zalm zijn écht voor elkaar gemaakt.
Richard (geverifieerde eigenaar)
Gyokuro stond al lang op mijn verlanglijstje. Nu een beetje spijt dat ik die nooit eerder heb gekocht. De smaak is intens maar toch zijdezacht. Super lekker!
Samurijder (geverifieerde eigenaar)
Heerlijke thee, lekker van genieten in alle rust met een goed boek