Groene thee: jasmijn, matcha en meer!

Voor de beste groene thee-ervaring ben je bij MEVROUW CHA aan het juiste adres. Onze uitgebreide selectie hoogwaardige groen, inclusief jasmijn en matcha, belooft rijke smaken en vitale voordelen. Of je nu een liefhebber bent van Japanse theeën, op zoek bent naar verse en losse thee, of eerlijke thee wilt kopen: “We got you.”

 

“GO GRAND, WITH GREEN”

Groene matcha thee van MEVROUW CHA

Wat is groene thee? 

Het is: de infusie van water en bladeren van de Camellia sinensis-plant. Zijn groene kleur? Geen vergeten verfklus, maar het resultaat van een zorgvuldig productieproces met minimale oxidatie. Een wereldwijd bekende keuze die niet alleen smaakt naar groen, maar ook naar gezondheid. 

Hoe wordt het gemaakt?

Na pluk worden de bladeren, in tegenstelling tot bij zwarte thee, verhit om oxidatie te stoppen. Tijdens het rollen laten ze hun celwanden kraken, als een kleine workout. Na het drogen zijn ze klaar om – groen en gezond – in jouw kopje te belanden.

Jasmijn parels van MEVROUW CHA

Is groene thee gezond?

Het met groen gevulde kopje biedt niet alleen een smaakvolle ervaring maar ook gezondheidsvoordelen. Met een flinke hoeveelheid antioxidanten in zich, is het een waardevolle aanvulling op een vitale levensstijl. Bovendien is het, dankzij het lagere cafeïnegehalte, een hydraterend alternatief voor koffie.

 

Hoe zet je groene thee? 

Thee zetten is een kunst, geen haastklus. Per theesoort ontvang je een theekaart met een zetadvies. Doorgaans geldt: water opwarmen tot 70 à 80°C, niet kokend, want groene thee is gevoelig. Voeg 2 gram thee per kopje toe en laat het brouwsel zijn tijd nemen – 5 minuten of langer voor de optimale smaakbeleving. Toch tweaken? Leer meer over losse thee zetten.  

Groene jasmijn thee van MEVROUW CHA

Welke groene theesoorten zijn populair?

Bij MEVROUW CHA vind je meer dan 10 groene schatten uit verschillende theelanden, zorgvuldig geselecteerd door sommelier Linda voor hun unieke smaken en vitale voordelen. Naast haar zelf samengestelde groene theemelange, staat groene jasmijnthee, een Chinese delicatesse met subtiele bloemige tonen, hoog op de populariteitslijst. En ook matcha – een krachtige Japanse thee, vermalen tot poeder, rijk aan antioxidanten – is een graag geziene gast. Het algemene advies luidt: proef de diversiteit van groen, proef ze allemaal! 

 

Op zoek naar de beste groene thee? 

Theesommelier Linda selecteerde zorgvuldig theeboeren, verbouwend zonder schadelijke chemicaliën. Eerlijke thee is niet alleen goed voor jou maar ook voor mens en milieu. Ervaar de puurheid van smaak en toewijding aan duurzaamheid. JAM! 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger