Gele thee | Fairtrade - direct van de Chinese theeboer

Gele thee

Toont alle 2 resultaten

Gele thee

Gele thee is een zeldzame theesoort. Zo zeldzaam dat het voor velen een onbekende is. Onbekend maakt onbemind gaat echter niet op voor deze zachte pracht. Met zijn subtiele en zoete smaak verdient hij meer podium. Tijdens de Chinese Tang dynastie (618-908) snapten ze dit en zou het een Tribute Tea zijn geweest, de hoogste kwaliteitsthee om aan je keizer cadeau te doen. Dus mocht je iemand in je familie, vriendenkring of zakennetwerk een theemoment willen geven… Dit is jouw thee!

Wat is gele thee?

Gele thee is een unieke en zeldzame variëteit die afkomstig is uit China. Het onderscheidt zich door zijn lichte, gouden kleur en subtiele smaak. Gele thee wordt op een speciale manier verwerkt, waarbij de theeblaadjes kort gefermenteerd en daarna voorzichtig gedroogd worden. Hierdoor behoudt de thee zijn delicate aroma en zachte smaak. De licht geel gouden kleur van de vochtige theeblaadjes zegt eveneens dat deze thee mag opvallen naast alle andere thee afkomstig van die ene zelfde verrukkelijke theeplant, Camellia Sinensis.

Waarom gele thee drinken?

Naast zijn heerlijke smaak heeft gele thee ook verschillende gezondheidsvoordelen. Het bevat antioxidanten die je immuunsysteem kunnen ondersteunen en je lichaam kunnen beschermen tegen vrije radicalen. Gele thee kan ook helpen bij het bevorderen van de spijsvertering en het verminderen van stress.

Zetwijze van gele thee

Om optimaal te genieten van gele thee, is het belangrijk om de juiste zetmethode te gebruiken. Gebruik water van ongeveer 70-80°C en laat de theeblaadjes enkele minuten trekken voor een perfecte infusie. De gele thee ontvouwt zich geleidelijk en biedt een heerlijk aromatisch drankje. Bij iedere thee krijg je een gebruiksaanwijzing voor het zetten van de thee, zodat je de smaken optimaal naar boven kan halen.

Stel je vraag op Facebook Messenger