Theekransjes van Elske | Gastblog | MEVROUW CHA

Naast Mevrouw Cha zijn er natuurlijk veel meer mensen die met thee in aanraking komen, zowel in het werkveld als persoonlijk. Het “in aanraking komen met” kan op héél veel verschillende manieren. Elke manier zorgt er weer voor dat je op een andere manier naar thee kijkt. Het wordt tijd om álle kanten van thee te belichten door de meest uiteenlopende knappe koppen aan het woord te laten.

Deze keer de mooie woorden van: Elske Kolkman van Theekransjes

Theekransjes met Elske Kolkman

Heel bijzonder. Elske organiseert Theekransjes. Niet alleen omdat ze thee lekker vindt en weg is van ouderwetse theekopjes. Nee, ze heeft een hoger doel. Met haar Theekransjes wil ze dames (of dametjes) een veilig moment geven om hen echte aandacht te geven, ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn en hulp te bieden om beter in hun vel te zitten. Wat een mooi streven. En wat mooi dat thee daar een belangrijk onderdeel van kan zijn.

THEEKRANSJES ALS COACHMIDDEL

Thee kan jouw rustpuntje zijn, jouw tijd van genieten, jouw warmmakertje, jouw dorstlesser, jouw maatje bij een verdrietig moment, jouw aanvulling bij een gelukkig gevoel, jouw minuutje ont-stressen tijdens stress, jouw energieboost, jouw portie gezond, jouw deler bij gezelschap,… Thee kan jouw alles zijn. En omdat het voor jou alleen zoveel kan betekenen, brengt het in een groep ook gewicht met zich mee. Dit heeft Elkse heel goed begrepen en ingezet voor een fantastisch doel, waar wij door weg werden geblazen. Logischerwijs contact opgezocht en we gaan ervoor zorgen dat elkaars wegen gaan kruisen. Dus het zou zomaar kunnen zijn dat bij alle verhalen tijdens de Theekransjes onze bijzondere theesoorten (met ook ieder een eigen verhaal) worden geschonken. Misschien helpen we elkaar bij bepaalde events. Hoe dan ook, sowieso kunnen we veel kan elkaar leren. Zij over thee en wij over theekransjes als coachmiddel. Dus dit is vast niet het laatste wat je ervan hoort.

Daarom. Lees het bijzondere verhaal van Elske Kolkman!

 

WE SCHENKEN NIET ALLEEN THEE,

MAAR VOORAL AANDACHT EN WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT

Hoi, mijn naam is Elske Kolkman. Samen met mijn vriend Sil, dochtertje Laure woon ik op een prachtige plek in de Achterhoek (Gelderland) middenin de natuur. Ik ben de trotse oprichtster van Theekransjes.

 

MEISJESCOACH

Als eerste Meisjescoach van Nederland en vanuit mijn Coachingspraktijk FiederElske, help ik meisjes, meiden en (jonge) vrouwen om zich niet langer te laten belemmeren door een negatief zelfbeeld. Sinds 2017 geef ik mijn kennis van het vak Meisjescoach ook door via de Specialisatie tot Meisjescoach.

 

ONTSTAAN THEEKRANSJES

Vanuit het werken in mijn praktijk ontstond in december 2014 het idee om laagdrempelige groepsbijeenkomsten te organiseren voor de meisjes en meiden in mijn praktijk. Ik had al een roze waterkoker en een paar ouderwetse kopjes van mijn oma en het idee van het eerste Theekransje was geboren. Dit was echt een succes en al gauw kwamen er vragen van collega’s die interesse hadden om ook met Theekransjes aan de slag te gaan. Inmiddels zijn er nu 365 collega’s in Nederland, België, Duitsland en de Nederlandse Antillen die getraind zijn om te werken volgens de Theekransjes Methode.

 

WAT ZIJN THEEKRANSJES?

Volgens het woordenboek is een Theekransje:

1) Damesgelegenheid 2) Damesgezelschap 3) Gezellige bijeenkomst van vrouwen

4) Gezelschap 5) Theepartijtje

Wij hebben van onze Theekransjes nog iets veel mooiers gemaakt!

Ingrediënten voor een Theekransje:

 • Thee (of iets anders te drinken)
 • Speciale Theekopjes
 • Wat lekkers
 • Gezelligheid staat voor op
 • Creativiteit, spel en natuur
 • Praten over wat je bezighoudt

 

De definitie die wij aan onze Theekransjes hebben gegeven is de volgende:

“Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je ook naar toe wilt, bij een Theekransje kun je onder het genot van thee (of ander drinken) en wat lekkers, in een fijn gezelschap genieten van echte aandacht, gezelligheid en de ruimte om jezelf te zijn.”

Theekransjes zijn er in alle vormen en maten en voor allerlei verschillende doelgroepen. De eerste officiële Theekransjes zijn begonnen met een Theekransje speciaal voor meisjes van de basisschool, dit was zo’n succes dat er inmiddels al veel meer verschillende Theekransjes zijn ontstaan:

 • Van peuter tot puber;
 • Van (groot)ouders tot kinderen;
 • Zowel voor jongens als meiden;
 • Voor mannen en vrouwen;
 • Voor vaders en moeders;
 • Voor (aanstormend) coaches en andere zorgprofessionals.

Onze grote droom met deze Landelijke Community is dat iedereen die zou willen, in zijn of haar buurt aan een Theekransje mee zou kunnen doen.

 

DE KRACHT VAN SAMEN

Ik wil het liefst de hele wereld mooier maken en ik geloof dat we samen met de kracht van oprechte aandacht echt het verschil kunnen maken. Iedere professional heeft zijn/haar eigen unieke kwaliteiten en zo kunnen we samen ervoor zorgen dat nog veel meer verschillende doelgroepen kunnen genieten van de kracht van Theekransjes.

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger