IJsthee recept voor Vaderdag | Verassen met MEVROUW CHA

IJsthee special, voor alle papa’s 

De dag waarop vaders een stortvloed verwennerij verwachten is weer in zicht. MEVROUW CHA voorziet in jouw vaderdag cadeau. We verrassen de papa’s graag met thee. Vind zijn favoriete thee in de online thee shop. Een échte mannen favoriet is lapsang souchong. Laten we daar nu een special edition vaderdag ijsthee recept bij hebben bedacht.

 

IJsthee recept voor vaderdag van Mevrouw ChaIJsthee benodigdheden

4 gr lapsang souchong

750 ml koud kraanwater

1 nachtje geduld

1 takje rozemarijn

1 sinaasappelschil

 

Zo maak ik ijsthee

De ingrediënten verklappen het eigenlijk al. Zo simpel is het. Zorg voor je Hario cold brew fles en vul deze met 4 gram lapsang souchong. Vul dit aan met 750 ml koud kraanwater. Vervolgens laat je de thee 7 à 8 uur (precies één nachtje slaap) in de koelkast staan. Bij uitschenken hoef je enkel nog een rozemarijn takje en een sinaasappelschil in het glas te doen. Smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Meer hoef je niet te doen. Behalve het aan paps geven misschien :).

 

Theesommelier’s ijsthee tip

Blijf altijd experimenteren. Dus probeer de toevoegingen rozemarijn en sinaasappel een keer te vervangen door bijvoorbeeld perzik en tijm of iets totaal anders dat je lekker lijkt. En wil je deze extra smaaktonen duidelijker naar voren laten komen, voeg het dan al eerder toe in de cold brew fles.

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger