Wat is duurzame Thee? | Theesommelier Linda vertelt

Mevrouw Cha op theereis in BaliIedereen die graag zorgt voor het milieu en de dieren, kiest voor duurzame producten. Zo vinden meer en meer mensen de weg naar duurzame thee. Goed bezig (schouderklopje)! Het valt echter niet mee om tussen alle producten hetgeen te vinden dat écht duurzaam is. Je betaalt er graag een beetje meer voor, maar dan wil je wel zeker van je zaak zijn. We leggen je graag meer uit over duurzaamheid en thee, zodat je bij een volgende aankoop snel en eenvoudig herkent wat je koopt.

 

Wat is duurzame thee?

Thee is een natuurproduct. Hoe de theeboer zijn thee verbouwd, is essentieel voor het eindresultaat dat in jouw theekopje belandt. Om die reden is het fijn om te weten wat er met de thee die jij drinkt allemaal is gebeurd. In het geval van duurzame thee weet je zeker dat er tijdens de productie rekening wordt gehouden met de mooie natuur en alle dieren en dat er dus geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Helemaal super, maar…

 

Hoe herken je duurzame thee en waar kun je het kopen?

Dat antwoord is heel simpel. In de online thee shop van MEVROUW CHA kun je jouw duurzame thee kopen. Onze thee komt van theeboeren met de juiste certificaten en in het enkele geval dat er niet zulke certificaten zijn, gaat het alsnog om de best geselecteerde thee met een eerlijke achtergrond. Hoe zit dat precies? Theesommelier Linda werkt ook met kleine theeboeren, waarvoor certificeren financieel een behoorlijke mission impossible is. Dit neemt niet weg, dat deze hardwerkende theeboeren alle maatregelen nemen voor de natuur en de dieren (geen chemische bestrijdingsmiddelen, gebruik van zonne-energie, etc.) en daarmee fantastische kwaliteit thee leveren. (Lees hier een column van Deirdre Deprettere in koffieTcacao met een soortgelijk dilemma.) Wanneer je voor MEVROUW CHA kiest (het maakt niet uit om welke theesoort het gaat), ga je dus automatisch voor een doordachte en eerlijke keuze.

 

Waarom kiest MEVROUW CHA voor duurzame thee?

Theesommelier Linda bezoekt zelf iedere theeplantage van alle theesoorten en spreekt met iedere theeboer om ervoor te zorgen dat de meest eerlijke en beste kwaliteit thee in huis wordt gehaald.

Met haar keuze voor duurzaam wil ze ervoor zorgen dat deze hoge kwaliteit wordt gewaarborgd, doordat de thee vrij is van restanten van bestrijdingsmiddelen. Wel zo gezond! Daarnaast zorgt het ervoor dat de aarde vruchtbaar blijft en dat de biodiversiteit en de vruchtbare bodems in stand worden gehouden (of worden hersteld), zodat onze toekomstige generaties ook kunnen genieten van verantwoorde voeding. Bovendien merk je een verschil in geur, kleur en smaak. Omdat er bij duurzame thee geen sprake is van kunstmatige toevoegingen, proef je de pure smaak van de theeplant.

 

Bewust kiezen voor echte thee

Nu je weet wat duurzame thee precies is en hoe je het kunt herkennen, kun je heel bewust de juiste keuze maken. Zo zorg je samen met MEVROUW CHA voor onze kleine planeet en voor jezelf met een heerlijk theemoment!

Meteen op zoek naar onze losse theesoorten? Vind ze hier in ons overzicht.

 

 

 

 

 

 

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger