Er zijn super veel yoga locaties in Amsterdam alleen er is er maar een die de thee van Mevrouw Cha schenkt. Yogastudio Tula in Amsterdam kiest voor een maandelijks thee abonnement en serveert deze na de yogales. Dit is hoe yogastudio Tula de thee van Mevrouw Cha beleeft.

Naast extra energie voor je lichaam, door een warme drank te drinken krijg je ook de geneeskrachtige voedingsstoffen binnen van de afkomstig van de theeplant. Dit vormt de oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de westerse samenleving worden we steeds meer bewust van onze gezondheid en is Yoga inmiddels een lifestyle geworden. Een lifestyle waarin de zorg van lichaam en geest centraal staat. Zo is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, mediteert, yoga houdingen beoefent, op je ademhaling let en gezonde eet- en drinkgewoontes hebt. Het drinken van een kopje (h)eerlijke thee sluit hier mooi bij aan.

 

Yoga en thee abonnement bij yogastudio tula

Waarom een thee abonnement en geen standaard theezakjes in de yoga studio?

In standaard theezakjes is het nog maar de vraag wat erin zit, vaak is het iets van gruis met suiker. Omdat we in de studio zo bewust bezig zijn met onze lichaam en geest vinden we het belangrijk dat de thee die we schenken na een les hierbij aansluit. Mevrouw Cha selecteert de meest pure kwalitatieve thee en dat proef je. Je kunt met je eigen ogen zien hoe de theebladeren zich ontvouwen in de Mevrouw Cha theepot. Dit in tegenstelling tot het gruis in een theezakje.

Waarom is thee goed voor je?

Het is een oosters gebruikt om veel thee te drinken, want daar weten ze dat thee je lichaam en geest positief beïnvloed. We weten allemaal dat water drinken goed voor ons lichaam is. Als je koud water drinkt koelt het lichaam af en om dit te compenseren maakt het lichaam zelf weer extra warmte aan. Wanneer je een warme drank drinkt geef je eigenlijk energie aan je lichaam. Als we net wakker worden hebben we vaak wat extra energie nodig en dan kan het helpen om een warme drank te drinken.

Thee met aandacht

De thee van Mevrouw Cha wordt met aandacht in onze studio bereid. Zo hebben we een speciale waterkoker waarmee je de temperatuur nauwkeurig kunt instellen. Dit is belangrijk, want het is niet altijd goed voor de thee om deze op te schenken met kokend water.

Thee met aandacht kost iets meer tijd, maar als je weet dat je daarmee de meest pure thee op tafel zet, lijkt dat theemomentje na de yogales eindeloos te duren.

Hoe smaakt de thee?

Onze studenten worden blij van de prachtige doorzichtige theepotten die langzaam hun eigen kleur aannemen terwijl de thee trekt. Wat ons ook zo verbaasd is dat de thee nooit bitter wordt. Sterker nog, hoe langer je de thee laat treken hoe meer dit ten goede komt aan de smaak.

Thee tip van Mevrouw Cha

Als “yang thee” adviseert Mevrouw Cha de ren shen oolong, een licht geoxideerde thee gerold in ginseng en de zelfgemaakte puerh theemelange, met o.a. gefermenteerde pu’erh thee, gember en kaneel.

Als “yin thee” adviseert Mevrouw Cha kruiden zoals verveine van haar eigen theeplantage of de lavendel.

 

 

Stel je vraag via mail