Yoga en thee | Yogastudio TULA in Amsterdam

Yoga en thee bij Yogastudio Tula met yoga accessoire SuperyogaEr zijn super veel yoga locaties in Amsterdam. Echter, er is er maar één die de thee van Mevrouw Cha schenkt. Yogastudio Tula in Amsterdam kiest voor (h)eerlijke thee en serveert deze na de yogales.

Wat een geluksvogels, alle yogaliefhebbers daar! 

 

Waarom past thee perfect bij yoga?

Door het drinken van een warm kopje thee krijgt jouw lichaam extra energie. Bovendien krijg je de geneeskrachtige voedingsstoffen van de theeplant binnen. Dit vormt de Oosterse basis van een gezonde leefstijl. In de Westerse samenleving worden we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en is yoga the way to go voor een gezonde leefstijl. Een healthy lifestyle, waarin de zorg van lichaam en geest centraal staat. Zo is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, mediteert, yoga houdingen beoefent, op je ademhaling let en gezonde eet- en drinkgewoontes hebt. Het drinken van een kopje (h)eerlijke thee sluit hier mooi bij aan.

 

Waarom losse thee en geen standaard theezakjes?

That’s easy! In standaard theezakjes is het nog maar de vraag wat er in zit. Vaak is het iets van gruis met suiker. Bij Yogastudio TULA zijn ze zeer bewust bezig met lichaam en geest en vinden ze het belangrijk dat de thee die ze schenken aan alle yogaliefhebbers hierbij aansluit. En dat doet Mevrouw Cha, omdat Theesommelier Linda de meest pure kwalitatieve thee voor hen selecteert en dat proef je. Je kunt met je eigen ogen zien hoe de theebladeren zich ontvouwen in de Mevrouw Cha theepot. Dit in tegenstelling tot het gruis in een theezakje.

 

Waarom is thee goed voor je?

Het is een Oosters gebruik om veel thee te drinken, want daar weten ze dat thee je lichaam en geest positief beïnvloed. Gelukkig zijn daar steeds meer mensen van overtuigd. Dit komt doordat we stap voor stap meer te weten komen. Wetenschap vertelt ons dat thee meer voedingswaarde bevat dan water en daardoor beter voor hydratatie zorgt. Daarnaast is het bekend dat jouw lichaam afkoelt als je koud water drinkt en ter compensatie maakt jouw lichaam zelf weer extra warmte aan. Dit kost energie. Wanneer je een warme drank drinkt, geef je energie aan je lichaam. Als we net wakker worden hebben we vaak wat extra energie nodig en dan kan het helpen om een warme drank te drinken.

 

Thee met aandacht

De thee van Mevrouw Cha wordt met aandacht in de Yogastudio bereid. Zo hebben ze bijvoorbeeld een speciale waterkoker, waarmee ze de temperatuur nauwkeurig in kunnen stellen. Het is namelijk niet altijd goed voor de thee om deze op te schenken met kokend water. Daarom geeft Linda altijd een zetadvies voor iedere theesoort. De ene theesoort doet het geweldig op 70 graden en de ander is het meest smaakvol op 90 graden. Thee met aandacht bereiden kost soms iets meer tijd, maar op die manier kun je eindeloos genieten van de meest pure thee tijdens dat theemomentje na de yogales.

 

Hoe smaakt de thee?

De studenten van Yogastudio TULA worden blij van de prachtige doorzichtige theepotten die langzaam hun eigen kleur aannemen terwijl de thee trekt. Wat ze ook zo verbaasd, is dat de thee nooit bitter wordt. Sterker nog, hoe langer je de thee laat trekken, hoe meer dit ten goede komt aan de smaak. Dit komt door de zorgvuldige selectie van Theesommelier Linda. Het is kenmerkend van Mevrouw Cha thee dat het van hoge kwaliteit is en dat iedere thee vol en zacht van smaak is. 

 

Gezond blijven met yoga en thee bij Yogastudio TulaWelke thee drink je voor of na de yoga? 

Als we het over een yoga leefstijl hebben, dan hebben we het over balans. Het yin en yang principe. Welke thee sluit daar op aan? Als “yang thee” adviseert Mevrouw Cha de ren shen oolong, een licht geoxideerde thee gerold in ginseng. Deze thee geeft je de energie die je door de dag heen nodig hebt. Daarnaast is de zelfgemaakte puerh theemelange met onder andere gember en kaneel een “yang thee”, omdat deze jou de innerlijke kracht geeft. Als rustgevende “yin thee” adviseert Mevrouw Cha kruiden zoals kamille en lavendel.

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger