De ultieme reistips van Theesommelier Linda | Mevrouw Cha

Mevrouw Cha op theereis met cold brew to go fles​Tot mijn 17e was ik (Theesommelier Linda) niet veel verder geweest dan Nederland, België, Duitsland en een werkvakantie in Frankrijk. Eenmaal 17 geworden, ging ik voor de eerste keer vliegen. Daar zat ik dan in het vliegtuig… Samen met mijn moeder naar een Poolse bruiloft van één van onze medewerkers. Ik vergeet dit nooit meer! Ik mocht alle vragen die ik had aan de KLM-stewardess stellen en ik kreeg nog een cadeautje ook. Kortom, als een klein kind zo blij. En dit was nog maar het begin van een geweldige 3 dagen durende traditionele bruiloft, hoe gaaf!

 

Op theereis met Linda

Je kunt je voorstellen dat ik sindsdien iedere mogelijkheid die ik kreeg om buiten de Nederlandse grenzen te treden met beide handen aan heb gegrepen om te reizen en nog meer van de wereld te zien. Zo heb ik gekozen voor de hotelschool in Leeuwarden, omdat ik dan op kamers kon en veel mogelijkheden had om in het buitenland te studeren. Ook als Mevrouw Cha reis ik de wereld rond op zoek naar de meest pure kwalitatieve thee. Dat maakt dat ik inmiddels minimaal 30 landen verder ben. De drang om naar het buitenland te gaan is iets afgenomen, alleen blijft de liefde voor reizen ©.

 

Handige reistips met thee tool

Na 10 jaar non-stop reizen zijn er bepaalde zaken waar ik niet meer zonder kan. Die gewoonweg enorm handig zijn! En vooral onhandig als je er geen rekening mee hebt gehouden… Ik weet zeker dat de volgende punten je gaan helpen met jouw volgende reis!

 

1.      Bite Away

Met Nederlandse muggen kan ik goed overweg. Echter, in het buitenland lijk ik wel een soort allergische reactie voor muggen te hebben. Een bult kan dan wel 15 cm doorsnee worden en het jeukt enorm! Steffi, een Oostenrijkse vriendin, kwam met dé oplossing. Bite Away tegen insectenbeten. Hoe werkt het? Door middel van een elektrisch schokje uit de Bite Away pen, gaat de jeuk weg. Hierdoor denk je er niet meer aan en voor je het weet is de bult verdwenen. Overigens nog een tip van Steffi: haal je batterijen eruit wanneer je de pen niet gebruikt. Dankjewel Steffi, ik ga nooit meer zonder. Overigens zouden lavendel, brandnetel en kamille een ontstekingsremmende werking hebben en helpen bij het verminderen van jeuk, ook bij inwendige inname. Bite Away met een kopje thee?

 

2.      Sjaal

Toen ik 18 was en het reizen had ontdekt, ging ik een half jaar studeren in Thailand. Veel mensen gingen daar naartoe om te studeren en zichzelf beter te leren kennen. Ik ging er naartoe om een half jaar vakantie te vieren. Ik kon 3 maanden of 6 maanden naar Bangkok, waarop mijn ouders zeiden: “Als je het doet, moet je het goed doen.”. Et voilà, daar ging ik… 6 maanden studeren in Azië. Daar heb je heel veel airco’s en tempels. Hiervoor heb ik een simpele oplossing, namelijk een sjaal meenemen. Dat is dan ook de reden dat ik sinds dit moment eigenlijk altijd een sjaal bij me heb. Inmiddels heeft mijn sjaal onder andere gefungeerd als picknickkleed, handdoek, bedekking voor bepaalde gelegenheden, verwarmer voor heel veel koude momenten (nog een tip: in Bali zeggen ze over bali chai thee dat het je lijf verwarmt) en uiteraard als showstopper voor mijn outfit. Volgens mij zijn ze daar uiteindelijk ook voor bedoeld ????.

 

3.      Powerbank

Toen ik deze voor het eerst cadeau kreeg van een vriendin, die inmiddels naar Ierland is geëmigreerd, dacht ik: “Wat moet ik hiermee, ik kan mijn telefoon toch gewoon opladen?”. Vele reizen verder ben ik haar op veel kritieke momenten heel dankbaar! De powerbank doet het nog steeds perfect, maar mocht deze het ooit begeven, dan weet ik wel al welke powerbank als vervanger gaat fungeren. De powerbank van WakaWaka, die op zonne-energie werkt.

 

4.      Bring your own

Zorg altijd dat je zelf voedzaam eten en drinken (ik drink uiteraard veel thee) bij je hebt. Mocht je je flauw voelen, dan hoef je jezelf in ieder geval niet op de peppen met fastfood. Het valt mij namelijk op dat het op reis helaas nog steeds makkelijker is om fastfood te scoren dan iets gezonds. Hopelijk zal dit snel veranderen! Aan die verandering werk ik graag mee. Zo geef ik deze leefstijl graag door tijdens de theeproeverij met lunch om iedereen mee te inspireren. Verder nog leuk om te weten over deze leefstijl… Normaliter gebruik ik 0 supplementen, geen aspirines en ga zo maar door. Alleen wanneer ik reis voor werk heb ik te maken met enorme tijdsverschillen, terwijl ik scherp en alert moet blijven. Hiervoor neem ik melatonine tabletten mee (3 mg is voor mij voldoende, want 5 mg zorgde ooit voor een knock-out situatie). Vaak gebruik ik een pilletje 30 minuten voor het slapen gaan, tijdens de eerste 2 tot 3 dagen in een nieuwe tijdzone.

 

5.      Noise cancelling headphones

Wanneer ik alleen reis, bijvoorbeeld voor werk, kan niet meer zonder noise cancelling headphones. Het is een luxe probleem, maar zo fijn om het geluid van het vliegtuig te laten verminderen en ervoor te zorgen dat het geluid van onder andere huilende baby’s naar de achtergrond verdwijnt. Daarbij werd mij in 2017 wijsgemaakt dat, hoe verder naar voren je in het vliegtuig zit, des te minder geluid hoor je van de motoren. Waarom leerde ik dit in godsnaam pas op mijn 29e ? Ik heb zelf de koptelefoon van Sony en ben er heel blij mee, inmiddels zijn er uiteraard weer nieuwe versies op de markt. Tip: koop deze op Black Friday, dan wordt deze iets betaalbaarder. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief van een dergelijke winkel. Soms staan daar mooie acties in en ben je als eerste op de hoogte. Eigenlijk hetzelfde als met de nieuwsbrief van Mevrouw Cha.

 

6.      Hario ijstheefles to go

De hario ijstheefles to go neem ik altijd leeg mee door de douane, en als een echte Hollander vul ik deze daarna bij, zodat ik genoeg water heb voor mijn reis. Soms doe ik er al een beetje thee in, zodat ik tijdens of aan het einde van de reis kan genieten van mijn eigen cold brew tea. Met de flesjes water die ik na de douanecontrole koop of die ik in het vliegtuig krijg, vul ik mijn ijstheefles tijdens de reis mee aan. Het ene moment drink ik een cold brew thee en het andere moment is het water met een fijn smaakje. Alles beter dan ‘vies’ water. Nog een tip… Tijdens het reizen doe ik vaak de overgebleven thee van het ontbijt in de fles en deze schenk ik dan gedurende de rest van de dag op.

 

7.      Het Appelman-vakje

Toen ik op kamers ging in Leeuwarden kreeg ik €50 van mijn moeder, die ik alleen voor nood mocht gebruiken. Sindsdien heeft een beetje extra geld in een geheim vakje me vaak uit de brand geholpen. Alleen nadeel… Omdat het voor mij een gewoonte is, dacht ik tot kort geleden dat het voor iedereen een gewoonte zou zijn (iets met volwassen worden enzo…). Niets is minder waar. Ooit verbleef ik met mijn toenmalige vriend in de bergen van Italië, op zoek naar de beste bergamot olie voor mijn earl grey thee. Er kwam een moment dat we onze overnachting in het paradijs contant moesten afrekenen (in het zuiden van Italië wordt nog veel met contant geld gewerkt), maar we hadden beiden geen geld bij ons. In mijn geheime vakje zat te weinig en hij had geen eigen geheime vakje of Appelman-vakje, zoals hij het noemde. Tsja, daar stonden we dan in de middle of nowhere, zonder geld. We moesten toen een heel eind (echt een heel eind!) rijden naar de pinautomaat en weer terug. Op dat moment baal je flink. Dus waar je ook naartoe gaat, maak altijd een Appelman-vakje. In Duitsland en Oostenrijk is dit ook fijn, waar je bijvoorbeeld in Zweden veel verder komt met een pinpas of creditcard. Ik hou van deze verschillen, alleen is het wel fijn als je er van tevoren van op de hoogte bent ????.

 

Leuke en handige downloads voor op (thee)reis

Neem de tips die jou ook handig lijken mee en laat het vooral even weten bij de reacties hieronder of het je heeft geholpen bij je reis! Hier nog een paar laatste tips om het af te leren.

  • Polarsteps: deze app houdt precies bij waar je bent geweest. Als ik naar afgelegen plekken ga, dan zet ik hem aan. Wanneer dit dan geweldig is, weet ik tenminste waar dat is geweest.
  • Netflix: voordat ik op reis ga download ik altijd een paar documentaires, zodat ik tijdens mijn reis programma’s kan kijken van waar op dat moment mijn interesse ligt.
  • Spotify: soms even afsluiten met je favoriete nummers is ook heel fijn. Alleen op de plekken waar ik kom, is het niet altijd vanzelfsprekend dat de WIFI goed werkt. Vandaar dat het downloaden van een paar uur goede muziek geen overbodige luxe is.

 

BON VOYAGE!

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger