Detoxen met thee | Minder Cafeïne | Ontgift je lichaam

Theesommelier Linda heeft een sapkuur bij Juicy Detox gevolgd. Tijdens het detoxen is het goed om zo weinig mogelijk ongezonde en bewerkte voedingsmiddelen binnen te krijgen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Een goede voorbereiding voor het detoxen is net zo belangrijk om jouw einddoel te bereiken. Je kunt het ontgiftingsmechanisme in je lijf, voorafgaand aan het detoxen, alvast beetje bij beetje activeren door te minderen met ongezonde vetten, suikers en ook cafeïne. Dit betekent dus ook je kopje koffie laten staan. En tsja, naast thee houdt Linda ook enorm van koffie. Dus hoe moet dat dan? Hoe zorg je ervoor dat je er ondanks bepaalde restricties een feestje van maakt?  

 

Jouw alternatief voor cafeïne

Linda is 2 dagen voor haar sapkuur gestopt met koffie drinken. Dit was niet makkelijk, maar gelukkig kon ze het gemis opvangen met thee. De dagen voor haar detox dronk ze puerh theemelange en sanpin cha. Deze theesoorten bevatten weliswaar cafeïne, maar in beduidend mindere mate dan koffie. Zo heeft ze toch wat binnengekregen om haar energie uit te halen. Vervolgens heeft ze op haar eerste detox dag de Japanse gyokuro gedronken. Hierdoor werd haar vermoeiende en futloze start toch een succes. Cafeïne compleet vermijden? Wijk dan uit naar kruidenthee als heerlijk alternatief! Zo bevatten lavendel en groenbos geen cafeïne en kunnen ze je bovendien perfect ondersteunen tijdens een detox periode. Want wie zegt dat detoxen zwaar moet zijn ?????

 

Thee drinken voor afvoer van afvalstoffen

Koffie, maar ook alcoholische drankjes en frisdranken, kun je dus vervangen door warme of koude thee. Je vermijdt op die manier onnodig veel cafeïne en ook suikers. Daarnaast zorgt thee drinken, net als water drinken, voor ondersteuning bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Precies hetgeen dat je met detoxen wilt doen. Door thee drinken reinigt het lichaam zich sneller, want het ontdoet zich sneller van de gifstoffen. Alsof dat niet genoeg voordeel geeft bij je detox kuur, helpt thee je ook bij je food cravings. Zodra je hongergevoel optreedt, helpt thee dit te stillen. En één van de meest bekende functies van thee is dat het zorgt voor hydratatie, waarmee je vervelende uitdrogingsverschijnselen tegen gaat.    

 

Een goed idee, detoxen met thee!

Lang verhaal kort… Sap en thee is een krachtige combinatie, omdat thee als ontzettend fijne ondersteuning werkt bij het detoxen en het ook nog eens voor een smaakfestijn zorgt. Welke theesoorten kun je dan het beste gebruiken? Lees het hier. En denk je er zelf aan om een detox sapkuur te starten of ben je al gestart? Benieuwd wat jouw ervaringen zijn. Enjoy the ride, natuurlijk met een heerlijk kopje thee erbij!

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger