Biologisch keurmerk

Biologische thee voor een happy planet
Voordat de thee in het Mevrouw Cha assortiment wordt opgenomen, maakt Theesommelier Linda kennis met alle theeboeren en hun werkwijze. Het is altijd een gezellig praatje, maar net zo zeer een serieuze aangelegenheid. Tijdens de selectie van de thee is het essentieel dat de theeboeren op een duurzame manier omgaan met de natuur, de dieren en de mensen. Op basis daarvan bepaalt Linda welke thee wel en welke thee niet meegaat naar Nederland. Door selectief te zijn maken we de planeet een beetje blijer en de thee super smaakvol! Vandaar dat een keuze voor Mevrouw Cha Thee altijd een bewuste en eerlijke keuze is.

Biologische controle door Skal
In Nederland wordt de controle op biologische productie uitgevoerd door Skal. Sinds 2019 is Mevrouw Cha Skal gecertificeerd (jeuj!). Kijk hier voor ons certificaat. Het betekent dat er regelmatig een Skal-medewerker op bezoek komt om te bevestigen dat de thee aan de Europese eisen voldoet en dus écht biologisch is.

Hoe herken je biologische thee?
Veel theesoorten van Mevrouw Cha zijn biologisch gecertificeerd. Dit kun je zien aan de Bio-sticker op de afbeelding en je kunt het lezen in de beschrijving van iedere theesoort. De theesoorten waar geen “biologisch” bij staat, zijn vaak afkomstig van de kleinere theeboeren. Voor hen is het biologisch certificeren financieel een behoorlijke mission impossible, terwijl Theesommelier Linda ziet dat hun biologische effort enorm bijdraagt aan een happy planet. (Lees hier een column van Deirdre Deprettere in koffieTcacao met een soortgelijk dilemma.) Daarom… Kies eerlijk, kies voor thee van Mevrouw Cha.

Meer weten? 
Wil je meer informatie over wat biologische thee precies is, hoe je biologische thee kunt herkennen en waarom Mevrouw Cha voor biologische thee kiest? Lees alles hier in onze blog.

 

Stel je vraag via mail