Alles over theemelanges

Zoek je het woord melange op in de Van Dale, dan stuit je op de term mengsel. Mengsel wordt geduid als massa waarin verschillende bestanddelen vermengd zijn, ook wel door elkaar gewerkt zijn. Dat is precies wat Theesommelier Linda met haar theemelanges doet. Ze combineert theesoorten uit eigen assortiment met ingrediënten die er perfect bij passen. 

 

“Together we make magic.”

 

Pu erh theemelange van MEVROUW CHA

 

 

Single estate thee

In de koffiewereld is het begrip single estate niets vreemds meer. De koffieliefhebber weet dat koffiebonen in dat geval van één plantage afstammen. Het is geen mengelmoes aan bonen van verschillende koffieboeren. Nee, de koffiesmaak die je proeft representeert het karakter van zijn oorsprong. Unieke koffie dus. Of thee! Iedere theesoort van MEVROUW CHA komt namelijk ook van één locatie en één boer vandaan.

Behalve de melanges.

 

Thee als melange

Alle melanges die je kunt vinden op mevrouwcha.nl bevatten een single estate thee, die wordt gecombineerd met andere ingrediënten uit de natuur. Als Theesommelier is Linda dagelijks bezig met thee en doordat ze tijdens haar theeproeverijen speelt met smaken, ontdekt ze continu nieuwe mogelijkheden. Zo zijn ook de melanges ontstaan.

 

Hoe maakt Linda haar theemelanges?

Experimenteren, experimenteren, experimenteren. Linda denkt aan de volle en donkere smaken van zwarte thee en zet er de frisse smaak van munt, het zuurtje van citroen en de zachtzoete tonen van korenbloem tegenover. En hoewel je soms mist, zijn het ook vaak rake smaakcombinaties die je wilt blijven proberen. Het gaat om balans! Balans in smaak én balans op het gebied van gezondheid. Je wilt een kruid dat rustgevende eigenschappen heeft, bijvoorbeeld niet combineren met een kruid dat juist energie opwekt.

 

“Mix and match.”

 

Pu erh theemelange van MEVROUW CHA

 

De allereerste theemelange

Waar het allemaal begonnen is? De eerste theemelange die Linda wist samen te stellen, is de groene theemelange. Groene thee met aardbei, zonnebloem en rozenknoppen. Een échte knaller voor in de lente en zomer. Toch belandt deze inmiddels klassieker van MEVROUW CHA ook in de herfst en winter vaak in de winkelmand van onze theeliefhebbers. Zo lekker is ‘ie!

 

Welke theemelanges zijn er nog meer?

Na de groene theemelange volgden er nog drie. Ontdek ze hieronder.

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger