Een Feestje zonder alcohol? Probeer Thee! | MEVROUW CHA
Tijdens je studieperiode ben je jong en onbezonnen. Je dronk zo een fles wijn per persoon leeg op een avond. Je wordt met (goedkope) wijn hoofdpijn wakker en dat was dan je weekend. Theesommelier Linda kende ook haar periode met haar rosé d’anjou ????. Echter merkt ze dat haar lichaam met de jaren steeds meer tijd nodig heeft om te herstellen van een feestelijk avondje. Terwijl een avondje met bier of wijn nog steeds heel lekker kan zijn, wil je ook wel eens een alcoholvrij avondje (zonder kater gevolgen of als gekroonde BOB). Maar hoe dan?

 

Thee arrangement bij Restaurant Strandlodge

 

Een alcoholvrij feest vieren

Je hebt natuurlijk de standaard frisdranken, Jillz en Radler. Deze suikerbommetjes hebben echter niet onze voorkeur. Tja, daar sta je dan met je watertje… Of doe eens gek en ga voor bruisend water. Inderdaad, een echt feestje is het niet. Daarom deze super tips van een Theesommelier, waarmee je zelf de vlaggetjes op kunt gaan hangen.

 

Feestelijke tips van een Theesommelier

Hoe kun je een feestje maken, zonder dat er alcohol aan te pas komt? Het is simpel, luister…

1.      Drink thee uit een wijnglas

Een tafel vol wijnglazen ziet er al super gezellig uit. Schenk de wijnglazen niet vol met wijn, maar met heerlijke thee. Het geeft een extra dimensie aan geur en smaak door de vorm van het glas, de kleur komt prachtig uit en het drinkt enorm fijn door de dunne rand. Bovendien associeer je een wijnglas vaak met feest en dit blijft zo, ook al schenk je er thee in uit. Je kunt uiteraard ook in champagneglazen of andere feestelijke glazen schenken.

Vind hier de perfecte thee voor in je wijnglas

2.      Ga aan de hop thee

Geen alcohol betekent geen bier. Maar hoppathee, daar is hop thee! De hopbellen waar normaal gesproken je bier van wordt gemaakt, belanden nu in jouw theeglas (of wijnglas). Op die manier proef je de heerlijke kruidige hoppigheid en je kunt nog gewoon naar huis rijden. Top!

3.      Blijf alert en wakker

Feestavondjes kunnen soms tot laat in de nacht duren. Je kunt dan wel een energy boost gebruiken om op die dansvloer te blijven rocken! Wist je dat er cafeïne in thee zit? Of je nu gaat voor witte, gele, groene, oolong, zwarte of puerh thee… Het houdt je energiepeil hoog.

4.      Stijl je feest met de cold brew ijstheefles

Onze cold brew ijstheefles fungeert als een soort theepot, alleen is vele malen hipper! Hij staat fantastisch op tafel. Al helemaal in je wijnkoeler met wat ijs om je pure ijsthee lekker chilled te serveren.

5.      Pimp je cold brew of ijsthee

Als je de cold brew ijstheefles eenmaal uit de kast hebt gepakt, kun je helemaal los. Je kunt het drankje naast thee ook versieren met vruchtjes (frambozen doen het altijd goed), komkommerlinten, basilicum (of munt) blaadjes en meer. En voilà, je hebt je eigen mocktail gecreëerd.

 

Let’s have a partea

Nu weet je hoe het moet, dus lekker aan de slag en… fijn feestje!
 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger