Thee bij het afvallen | Theesommelier Linda vertelt

Gezonde thee van Mevrouw Cha

 

We weten dat thee gezond is en dat iedere thee zijn eigen karakteristieke gezondheidseigenschap heeft. Kamille drink je bijvoorbeeld om rustig te worden. Onze ren shen oolong gebruik je om juist een energieboost te krijgen. Verveine drink je na de maaltijd om ervoor te zorgen dat je spijsvertering goed zijn best doet om alles te verwerken. Maar… welke thee kun je gebruiken ter ondersteuning van gewichtsverlies? Mevrouw Cha zoekt het voor je uit.

 

Simpel gewicht verliezen met thee

Je kunt natuurlijk niet afvallen met thee en daarnaast 24/7 op je stoel zitten met een McDonald’s dieet. Echter, ben je bezig met afvallen en heb je jouw leefstijl er op aangepast, dan kan thee je zeker helpen om die kilo’s kwijt te raken. Als je niet iets als melk en suiker toevoegt aan je thee ????. Voeg thee toe aan je dagelijkse patroon en automatisch eet je minder, verbrand je calorieën, hydrateer je en slaap je goed.

 

Thee stilt lekkere trek

Op de eerste plaats helpt thee je de honger of lekkere trek te stillen. Met een kopje thee tussendoor of vlak voor het eten zorg je ervoor dat je maag meer gevuld en tevreden is, waardoor je niet of minder hoeft te eten (of snoepen).

 

Calorieën verbranden met thee

Het drinken van thee van de theeplant camellia sinensis (dit zijn alle theesoorten van Mevrouw Cha, behalve de kruidenthee) helpt met afvallen, omdat het een bepaald stofje bevat dat je stofwisseling laat versnellen. En wanneer je stofwisseling versnelt, verbruikt je lichaam meer energie. Hierdoor zul je sneller afvallen.

 

Hydrateer met thee en val af

Bovendien zorgt thee voor een goede hydratatie. Meer nog dan water, omdat je lichaam thee beter opneemt vanwege de hogere voedingswaarde. En aangezien je metabolisme al vertraagd bij lichte dehydratatie van het lichaam, is een aantal kopjes thee op een dag een heerlijke oplossing om je stofwisseling zijn werk te laten doen voor het verliezen van gewicht. 

 

Kruidenthee is goed voor je gewicht

Ook heel simpel is het nemen van een kopje kruidenthee, voordat je gaat slapen. Er zit geen cafeïne in kruidenthee, waardoor het je helpt goed te slapen. En een goede nachtrust heeft natuurlijk ook een positieve impact op je gewicht.

 

Welke gezonde thee helpt bij het afvallen?

Als je dus een echte theeleut bent en je wilt graag een paar kilo’s kwijtraken, dan heb je geluk! Alle theesoorten van Mevrouw Cha kun je als ondersteuning bij het afvallen gebruiken. Bovendien smaakt het heerlijk, dus kun je tijdens het calorieën verbranden genieten van het theemoment.

Stel je vraag op Facebook Messenger